Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Селяни Харківщини вже отримали 2,8 млн.грн. дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби

Селяни Харківщини вже отримали 2,8 млн.грн. дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби

У Харківській області особлива увага приділяється розвитку сільського господарства як однієї з найбільш перспективних галузей економіки. Зокрема, як і в цілому по Україні, в регіоні в списку пріоритетів знаходиться тваринництво, - зазначив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. «В області активно йде робота по нарахуванню приватним господарствам бюджетної дотації за утримання молодняку ​​великої рогатої худоби. На сьогоднішній день дотація нарахована близько 5 тисячам господарств майже на 9 тисяч голів молодняку ​​на суму 3,5 млн.грн. Вже отримано компенсацію у розмірі 2,8 млн.грн. І ця робота буде продовжуватися», - підкреслив глава області.

Також під чітким контролем керівництва регіону знаходиться виплата орендної плати власникам земельних і майнових паїв. Завдяки досить гарному врожаю (Харківщина посідає друге місце в Україні по валовому збору зерна - 1 млн. 680 тис. тонн), а також високій якості зібраного зерна в аграріїв є всі можливості для того, щоб вчасно розрахуватися з селянами.

«Практично 98% зерна пшениці, що надійшло на склади, можна кваліфікувати як продовольче, яке затребуване на ринку. Значить, аграрії області можуть розраховувати на справедливі закупівельні ціни і отримання хорошого прибутку. А селяни - на своєчасне отримання розрахунків по паях. До речі, перед сільгосппідприємствами області поставлено завдання до кінця вересня поточного року розрахуватися по земельних та майнових паях на 100%. Я впевнений, що ця робота буде виконана в строк», - заявив Михайло Добкін.