Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Сковородинівці відбувся перший літературно-мистецький фестиваль «De libertate»

У Сковородинівці відбувся перший літературно-мистецький фестиваль «De libertate»

17 cерпня на території Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди у Золочівському районі Харківської області відбувся перший літературно-мистецький фестиваль «De libertate», присвячений 290-річчю від дня народження всесвітньо відомого українського філософа. У фестивалі взяли участь голова Золочівської РДА Ігор Горішній, голова Золочівської районної ради Леонід Канівець, начальник відділу охорони культурної спадщини і музейної справи Управління культури і туризму ХОДА Світлана Карапутіна.

Упродовж дня фестиваль відвідало чимало гостей з України і Росії. На різних майданчиках відвідувачі мали змогу зіграти на «колесі доброчинності», пограти у філософські вікторини із культурною асоціацією «Новий Акрополь», взяти участь у майстер-класах та інтерактивній програмі «Філософські торби» від Харківського літературного музею, у нічній прогулянці від садиби до сковородинської криниці та могили філософа.

Незабутню атмосферу свята створили музичні гурти із Харкова, Дніпропетровська, Полтави. Музична програма фестивалю була досить різноманітною: від кобзарів до сучасних ритмів. Завершився фестиваль феєричним фаєр-шоу, що надовго запам’ятається сковородинівцям і гостям свята.