Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відтепер мешканці Вовчанського району мають змогу пройти якісне мамографічне і рентгенографічне обстеження

Відтепер мешканці Вовчанського району мають змогу пройти якісне мамографічне і рентгенографічне обстеження

Сьогодні відбулося урочисте відкриття мамографічного та рентгенологічного кабінетів комунального закладу охорони здоров’я «Вовчанська центральна районна лікарня». У заході взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За сприяння обласної державної адміністрації КЗОЗ «Вовчанська центральна районна лікарня» отримала сучасний комплекс рентгенівський діагностичний «Медикс» на 3 робочих місця вітчизняного виробництва вартістю 2 099,7 тис. грн., комплекс рентгенівський мамографічний цифровий «МАДІС» вартістю 620.0 тис грн., а також кабінет флюорографічний рухомий вартістю 1 242.0 тис. грн..

Капітальний ремонт мамографічного кабінету на суму 40 тис.грн проведено за рахунок коштів місцевого бюджету. А за рахунок субвенції з обласного бюджету проведено ремонт рентгенівського кабінету під монтаж нового обладнання на загальну суму 75,0 тис. грн. Лікар-рентгенолог пройшов спеціальне навчання для роботи на цьому обладнанні та отримав сертифікат спеціаліста.

Зазначені якісні зміни у матеріально-технічній базі лікарні дозволять суттєво підвищити діагностичні та лікувальні можливості Вовчанської центральної районної лікарні, покращити доступність медичної допомоги, підняти на новий рівень надання медичної допомоги мешканцям Вовчанського та Великобурлуцького районів.

Довідка. КЗОЗ «Вовчанська центральна районна лікарня» визначена одним з 10 міжрайонних центрів області (майбутніх госпітальних округів) для надання медичної допомоги жителям Вовчанського та Великобурлуцького районів. КЗОЗ «Вовчанська центральна міська лікарня» – це багатопрофільний лікувально-профілактичний комплекс, до складу якого входять стаціонар на 148 ліжок з відділеннями: терапевтичним, хірургічним, акушерсько-гінекологічним, інфекційним дорослим та дитячим. Щорічно в умовах стаціонару лікарні лікується біля 5 тис. осіб.