Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лікарі будуть стажуватися в Каунаському і Житомирському перинатальних центрах

Харківські лікарі будуть стажуватися в Каунаському і Житомирському перинатальних центрах

Про це повідомив сьогодні в ході відеоконференції на тему «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, головний лікар Обласної клінічної лікарні Богдан Федак і керівник Харківського регіонального перинатального центру Ірина Кондратова відвідали Університетські клініки Литви: Вільнюський та Каунаський перинатальні центри, де відбулися зустрічі з керівниками і провідними професорами. Візит харківських медиків став результатом домовленостей, досягнутих під час зустрічі представників Литви з заступником голови Харківської облдержадміністрації.

Ігор Шурма підкреслив, що, враховуючи успішний 20-річний досвід литовських колег із впровадження регіоналізації та європейських стандартів перинатальної допомоги та відсутність мовного бар'єру, було досягнуто угоди про співпрацю. Підписання офіційного договору планується в липні 2012 року, після чого перша бригада у складі акушера-гінеколога, анестезіолога, неонатолога, акушерки та неонатальної медичної сестри пройде командне тренінгове навчання в перинатальному центрі Каунаса. Фінансування навчання планують взяти на себе частково меценати Обласної лікарні, частково благодійний фонд В. Пінчука «Колиски надії».

Також за підтримки проекту «Колиски надії» з 11 по 15 червня і з 2 по 6 липня 2012 року для лікарів і медичних сестер ХРПЦ організовано стажування на робочих місцях в Житомирському перинатальному центрі, що має 8-річний успішний досвід впровадження сучасних перинатальних технологій.

Теги