Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обговорили питання утримання худоби та заготівлі кормів у літньо-табірний період

На Харківщині обговорили питання утримання худоби та заготівлі кормів у літньо-табірний період

Сьогодні на базі ПП «Агропрогрес» Кегичівського району під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука відбувся обласний семінар-нарада з питань ефективності використання періоду літньо-табірного утримання худоби та заготівлі кормів для потреб тваринництва.

«Не зважаючи на те, що ми бачимо певні здобутки у галузі тваринництва, існує ще чимало проблем, над вирішенням яких треба працювати. Перша проблема полягає в тому, що в деяких сільгосппідприємствах районів області не зрозуміло за яких причин зменшилися надої молока. Це треба виправляти, адже тваринництво треба розвивати», - зазначив Віталій Алексейчук.

Під час семінару-наради було порушено питання стану справ у тваринництві, виконання заходів по організації літньо-табірного утримання худоби та заготівлі кормів, ветеринарно-санітарних вимог до тваринницьких комплексів та виробленої продукції, практичних аспектів подолання проблеми зниження репродуктивної функції у високопродуктивних молочних корів та інше.

Крім цього, учасники заходу відвідали Люцернове поле ПП «Агропрогрес», де вони на практиці побачили комплекс робіт по заготівлі сіна, після аграрії ознайомились з технологією утримання та доїння корів у літньому таборі тваринницького комплексу ПП «Агропрогрес».