Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року за порушення законодавства про працю до адміністративної відповідальності притягнуто 317 керівників підприємств

З початку року за порушення законодавства про працю до адміністративної відповідальності притягнуто 317 керівників підприємств

Місцевими управліннями праці та соціального захисту населення вивчено стан дотримання чинного законодавства про працю та умов колективних договорів на 636 підприємствах, де з’явилися або наявні борги з виплати зарплати, у яких рівень заробітної плати нижчий за мінімальний, запроваджена скорочена тривалість робочого дня (тижня). За результатами проведеної роботи направлені матеріали щодо порушення законодавства про працю: до органів прокуратури – на 89 керівників підприємств, порушено 2 кримінальних справи (ТОВ «ТД «Арго Трейд»; ПраТ «НПП «Інтеренерго»); до територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області щодо вирішення питання про притягнення до адміністративної відповідальності 96 керівників підприємств. З початку року вже притягнуто до адміністративної відповідальності притягнуто 317 керівників підприємств (загальна сума штрафу склала близько 160 тис. грн.). Про це в ході колегії ХОДА повідомив віце-губернатор Ігор Шурма.

За порушення чинного законодавства, у тому числі з питань оплати праці, у 2012 році звільнено 3 керівників підприємств (в.о. директора ДП «Дослідний завод ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України» Володимира Долгополова; виконавчого директора ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г. Шевченка» Андрія Тимчука, директора Харківського обласного КП «Харківкіно» Євгенія Корнієнка).

За допущені порушення пенсійного законодавства, у тому числі несвоєчасну сплату страхових внесків та єдиного соціального внеску, органами Пенсійного фонду притягнуто до адміністративної відповідальності 777 посадових осіб, сума накладених штрафів складає 414,8 тис. грн. Подано матеріали на розірвання контрактів з керівниками 17 підприємств державної та комунальної форми власності, з них 1 контракт розірвано. Також подано 18 рекомендацій на розірвання трудових відносин з керівниками підприємств-боржників недержавної форми власності, з них припинені трудові відносини з керівником 1 підприємства-боржника (ТОВ «Управління механізації і транспорту»).

«Крім того, подано 10 матеріалів на притягнення керівників підприємств-боржників до кримінальної відповідальності, порушено 4 кримінальні справи: ДП «Харківський завод електроапаратури», КП «Водопровідно-каналізаційне господарство Харківського району», КП «Харківське конструкторське бюро двигунобудування», ДП «Завод ім. Малишева», - підкреслив Ігор Шурма.