Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У навчально-спортивному комплексі «ХПІ» відбулося свято «Робітнича професія – запорука сталого розвитку економіки Харківщини»

У навчально-спортивному комплексі «ХПІ» відбулося свято «Робітнича професія – запорука сталого розвитку економіки Харківщини»

Головне управління освіти і науки ХОДА та Харківський обласний центр зайнятості організували проведення свята робітничих професій задля відродження їх престижу, проведення профорієнтаційної роботи серед учнів шкіл і молоді м. Харкова та області. Всі 54 училища області представили на вибір майбутнім випускникам шкіл 126 професій. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації всіх присутніх привітав заступник голови Євген Савін: «На сьогоднішній день робітнича професія - одна з найпрестижніших. Хто і щоб не казав, без слюсаря, токаря, повара не обійдеться жодна держава, жодна територія. Із 126 професій обирайте собі до душі, становіться майстрами своєї справи – і ви завжди будете необхідними».

Заступник голови ХОДА Євген Савін та начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал ознайомилися з експозиціями виставки технічної та декоративно-прикладної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів.

В ході свята також відбулася демонстрація робітничих професій, проведення майстер-класів, презентація центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, виступи кращих колективів художньої самодіяльності.