Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кваліфікація медиків Слобожанщини не може викликати сумнівів

Кваліфікація медиків Слобожанщини не може викликати сумнівів

Як повідомив сьогодні під час брифінгу член-кореспондент Національної академії медичних наук України, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор Володимир Лісовий, медики Слобожанщини готові надавати допомогу будь-якому пацієнтові. Для цього в Харківському регіоні є всі необхідні умови.

«Харків є серйозною медичною базою, тут знаходиться 9 академічних інститутів, 3 ВНЗ медичного спрямування. Є клініки більш високого рівня, є клініки середнього рівня, але, зокрема, ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" - це одна з кращих установ нашої країни, яка розвивалася ще з радянських часів як відомча клініка, не місцевого значення, а всієї залізниці. Спеціалізується на кардіо- та неврологічній патології, працюють висококваліфіковані фахівці. Головний лікар - один з провідних авторитетів серед медиків нашого регіону. Ця лікарня завжди оснащувалася ефективним і дорогим обладнанням. Сьогодні вона відповідає сучасному міжнародному рівню. На цій базі можуть працювати фахівці, як нашого регіону, так і фахівці з інших регіонів та з інших країн. Таким чином - це один з кращих медичних майданчиків в країні, де можна надавати допомогу пацієнтам незалежно від їх соціального стану, незалежно від їх місцезнаходження. Це установа, де пацієнт може отримати найкваліфікованішу допомогу. Це установа, яка не може викликати недовіри», - підкреслив Володимир Лісовий.

У той же час, додав він, нормативна база України дозволяє будь-якому пацієнтові приймати або не приймати лікування. Це вже право пацієнта. Медики мають право надавати допомогу без дозволу на те пацієнта тільки за життєвими показаннями.