Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальні ініціативи Президента Україні консолідують зусилля центральних та місцевих органів влади для подолання проблеми невиплати зарплати

Соціальні ініціативи Президента Україні консолідують зусилля центральних та місцевих органів влади для подолання проблеми невиплати зарплати

«Минулого року точилися розмови про те, що Харківська область є одним з найбільших боржників з виплати зарплати. Але ніхто не піднімав питання про те, що 74% всіх боргів - це борги державних підприємств. На них працюють харків’яни, які не отримують грошей за виконану роботу, і, відповідно, не сплачуються внески до Пенсійного та інші фонди. Коли сьогодні Президент України виходить з ініціативами повернути довіру до влади, то це означає, що проблемам, які є на державних підприємствах, буде приділена пильна увага. Якщо раніше з цим боролися окремі регіони, то сьогодні ця ініціатива дає впевненість у тому, що будуть консолідовані зусилля центральних та місцевих органів влади для подолання проблеми невиплати зарплати, що в кінцевому результаті дасть додаткові надходження до бюджету», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що у Харківській області протягом 2011 року плідно працювала комісія з погашення боргів із зарплати, що дало позитивний результат.

«Станом на 1 січня 2011 року заборгованість із виплати зарплати на підприємствах області складала 165 млн.грн., сьогодні – 111 млн.грн. Борги із внесків до Пенсійного фонду зменшилися з 270 млн.грн. до 226 млн.грн. Робота комісій буде продовжена. Звичайно, за 1 рік цю проблему подолати не можна. Але дуже важливо, що сьогодні цю проблему піднімає та ставить завдання безпосередньо Президент України. В цьому напрямку будуть працювати всі, хто бореться з тіньовими зарплатами та недопущенням виникнення боргів», - зазначив Ігор Шурма.