Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області досягнуто одного з кращих показників у країні щодо рівня забезпеченості медичною технікою

У Харківській області досягнуто одного з кращих показників у країні щодо рівня забезпеченості медичною технікою

Як повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині рівень забезпеченості медтехнікою доведено до 46% від потреби. «Це один з найкращих показників в Україні», - підкреслив глава області. За його словами, такого показника вдалося досягти як завдяки ефективному використанню державних субвенцій, так і в результаті активної роботи по залученню позабюджетних коштів.

«Якщо в 2010 році субвенція з державного бюджету в галузі охорони здоров'я склала 4,6 млн грн, то в 2011 - вже близько 69 млн грн. З них 60 млн грн направлено на придбання рентгендіагностичного обладнання, 9 млн грн - на придбання медичних матеріалів.

Також хочу підкреслити, що поряд з нарощуванням бюджетного фінансування галузі на 10% до 2 млрд 235 млн грн в 2011 році, ведеться постійна робота по залученню позабюджетних коштів для надання безкоштовної медичної допомоги, насамперед, соціально незахищеним верствам населення. Це укладання договорів соціального партнерства між органами влади, науково-дослідними установами Національної академії медичних наук України та соціально орієнтованим бізнесом. В області діє 10 таких договорів», - повідомив Михайло Добкін.