Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В жодній медичній установі, підпорядкованій облдержадміністрації, не буде скорочено ні виплату зарплати, ні робочі години

В жодній медичній установі, підпорядкованій облдержадміністрації, не буде скорочено ні виплату зарплати, ні робочі години

Протягом впровадження медичної реформи не можуть обмежуватися конституційні права тих людей, які працюють в закладах охорони здоров’я Харківської області. Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Будь-які кроки, скеровані на упорядкування роботи нашої мережі, будь-які зміни у системі надання медичної допомоги у Харківській області у ніякому разі не можуть привести ні до скорочення медичного персоналу, ні до обмежень у виплаті заробітної плати», – зазначив він.

За словами заступника губернатора, в жодній медичній установі, підпорядкованій Харківській облдержадміністрації, не буде скорочено виплату заробітної плати, і не припускається скорочення робочих годин. Також він наголосив, що не може іти мова про переведення людей на роботу за неповну ставку або невиплату надбавок.

Ігор Шурма підкреслив, що бюджет 2012 року спланований таким чином, що кошти, необхідні на виплату заробітної плати, всіх передбачуваних надбавок та оплату комунальних послуг, закладені в повному обсязі.

Заступник голови області також повідомив, що керівники, які будуть порушувати права своїх працівників, будуть нести юридичну відповідальність.

«Ми будемо через нашу інспекцію праці дуже жорстко відслідковувати всі ситуації, пов’язані з переведенням медичних працівників на неповну ставку, скорочений робочий тиждень та з виходом у відпустки без збереження заробітної плати», – зазначив Ігор Шурма.