Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більшість учнів Школи юного журналіста - активні кореспонденти районних видань

Більшість учнів Школи юного журналіста - активні кореспонденти районних видань

Як наголосила сьогодні під час чергового заняття Школи юного журналіста начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич, більшість учнів Школи - це не просто талановиті діти, а й практикуючі журналісти. «Це не просто школярі, які добре пишуть і мріють бути журналістами. Ми цей проект реалізуємо разом з редакторами районних комунальних газет, і головна наша умова - щоб ці діти публікувалися у районній пресі. Ми їм лише допомагаємо отримати розуміння загальних законів журналістики, даємо певні знання, які вони потім змогли б реалізовувати в районних газетах», - підкреслила Вікторія Маренич.

У той же час вона зазначила, що різнобічні інтереси учнів Школи, більшість з яких пишуть вірші, захоплюються психологією, музикою та іншими мистецтвами, допоможуть їм повніше реалізуватися в обраній професії.

«Я дуже рада, що ви такі активні діти. Ви всі вже багато чого досягли, незважаючи на свій юний вік, ви багато працювали для досягнення своєї мрії, і я впевнена, що саме вам у майбутньому доведеться писати нову історію нашого краю», - з такими словами Вікторія Маренич звернулася до учнів Школи.

Як відзначають самі діти, заняття в Школі дають їм додаткові можливості для розкриття власного потенціалу.

«Я вже кілька років займаюся журналістикою у себе в Куп'янському районі, але я мало знав про те, як же живе справжній професійний журналіст. Тому коли редактор газети «Вісті Куп'янщини» розповіла мені про Школу юного журналіста, я відразу ж вирішив стати її учнем. Завдяки заняттям я почав розуміти суть професії, з чого складається життя звичайного журналіста. Вже після першого заняття я прийняв остаточне рішення, що це буде моя професія», - розповів Максим Синиця з Куп'янського району.