Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові та області працюють пункти обігріву та роздачі гарячої їжі для осіб без певного місця проживання

В Харкові та області працюють пункти обігріву та роздачі гарячої їжі для осіб без певного місця проживання

Відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України облдержадміністрацією та райдержадміністраціями розроблено плани заходів з соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, в зимовий період. План відповідних заходів ХОДА затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації №680 від 25 листопада 2011 року. В усіх районах Харківської області установлені намети для обігріву бездомних та роздачі одягу та гарячої їжі. Вони розташовані в місцях, де найчастіше перебувають такі громадяни, зокрема біля вокзалів та автостанцій.

Зокрема, 1 стаціонарний та 2 пересувних пункти обігріву розташовані в м.Первомайському. Як повідомив голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук, пересувні пункти обігріву розташовані біля залізничного вокзалу та автовокзалу, стаціонарний – в центральній частині міста, біля будинку культури.

«Всі згуртовано підійшли до справи облаштування місць обігріву. Це спільна робота райдержадміністрації, МНС та міста Первомайський. Стаціонарний пункт облаштований всім необхідним. В ньому є теплий одяг та взуття, організоване гаряче харчування. Цілодобово чергують лікарі та працівники МНС. Наша основна задача разом з МНС, міліцією, міською владою консолідувати зусилля для того, щоб на території району не було нещасних випадків через низькі температури», - зазначив Віктор Намчук.

Він також зазначив, що безхатченків в районі зовсім мало. В основному пунктами обігріву користуються люди, які очікують транспорт зранку, або коли ввечері повертаються додому з роботи. «На сьогодні в районі достатньо пунктів обігріву. Якщо виникне необхідність, будемо розглядати можливість обладнання додаткових місць для обігріву», - підкреслив Віктор Намчук.

Як повідомив заступник головного лікаря Обласної клінічної лікарні Геннадій Бондарчук, в усіх лікарнях області забезпечений необхідний запас медикаментів для надання допомоги особам, які постраждали внаслідок дії низьких температур. Допомога надається цілодобово та в повному обсязі.