Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітникам заводу Шевченка виплатять всю заробітну плату навіть за умови банкрутства підприємства

Співробітникам заводу Шевченка виплатять всю заробітну плату навіть за умови банкрутства підприємства

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «На 1 січня 2012 року на заводі Шевченко заборгованість із заробітної плати становить понад 26 млн. грн. Рік тому ця сума була на 2 млн. грн. менше. Підприємство знаходиться в режимі санації. Зараз вирішується питання про банкрутство заводу. Але люди отримають всю свою заробітну плату, навіть якщо буде зроблено повне банкрутство підприємства», - сказав Юрій Сапронов.

За його словами, продукція, яку виробляє сьогодні завод Шевченка, на ринку не потрібна або не конкурентноздатна. Наприклад, «Турбоатом» чи «Електроважмаш» забезпечують контрактами завод Шевченка. Але цього недостатньо для нормального функціонування заводу.

«Підприємство перейшло у відання «Укроборонпрому», який є більш ефективним керівником. Приклад тому - погашення в грудні на заводі Малишева, який раніше увійшов до складу «Укроборонпрому», заборгованості по зарплаті у розмірі 23 млн. грн.», - зазначив Юрій Сапронов.