Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не маємо зараз ідеальної моделі охорони здоров'я, але я абсолютно впевнений, що ми її покращимо. Михайло Добкін

Ми не маємо зараз ідеальної моделі охорони здоров'я, але я абсолютно впевнений, що ми її покращимо.  Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на сумніви деяких людей, реформа медичної системи значно поліпшить якість надання медичних послуг в області.

«Люди не вірять, що держава може вперше за багато років звернути увагу на медицину, що установи охорони здоров'я необхідно не просто міняти, а ставити нові. Ми не маємо зараз ідеальної моделі охорони здоров'я, але я абсолютно впевнений, що ми її покращимо», - підкреслив голова області.

За його словами, більшість медичних установ на місцях на даний момент знаходяться в такому стані, що залишити їх у нинішньому вигляді небезпечно для здоров'я пацієнтів. Один із прикладів - дитяча поліклініка, а також стаціонар в Липцях, які розміщувалися до останнього часу в аварійних будівлях.

«У стару дитячу поліклініку в Липцях дітей водити не можна, там дах може провалитися в будь-який момент. Зараз її знесли, поставили на цьому місці дитячий майданчик, а поліклініку перевели в новий корпус. Мені розповідали, що цього робити не можна, не можна об'єднувати дитячу і дорослу медицину. Але ми об'єднали, і всі від цього тільки виграли. Те ж саме стосується і стаціонару Липецької лікарні - людей, які там лежать, після нового року будуть переводити в нову будівлю», - зазначив Михайло Добкін.