Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Валківській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет

У Валківській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет

У Валківській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет. В урочистій церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови облради Людмила Давидова та голова Валківської райдержадміністрації Микола Малявін. У поточному році за рахунок коштів районного бюджету було відремонтовано рентген-кабінет, а сучасний цифровий рентгенологічний комплекс на 3 робочі місця лікарня отримала в межах централізованих поставок від МОЗ України. За інформацією Ігоря Шурми, пропускна можливість такого апарату – 20 осіб на годину.

У цьому році Харківська область одержала 69 млн. грн. з державного бюджету на технічне переоснащення лікарень, а обласна програма забезпечення медичних установ рентгенологічним обладнанням отримала перевагу над іншими проектами в Україні. Ігор Шурма повідомив, що сучасні рентген-апарати на 3 робочі місця отримають всі міжрайонні лікарні, а центральні районні лікарні будуть оснащені апаратами на 2 робочих місця.

Довідка.
Валківська центральна районна лікарня визначена одним з 10 міжрайонних центрів області для надання медичної допомоги жителям Коломацького, Нововодолазького районів та міста Люботин та знаходиться на трасі державного значення Харків – Київ –Довжанський. Також заклад визначений як притрасова лікарня для надання будь-якої екстреної медичної допомоги як мешканцям Харківської області, так і жителям інших областей та іноземним громадянам, у тому числі під час проведення Євро-2012.