Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Географія співробітництва Харківщини з країнами ЄС з кожним роком розширюється

Географія співробітництва Харківщини з країнами ЄС з кожним роком розширюється

На сьогоднішній день Україна вийшла на новий якісний рівень проведення євроінтеграції, а голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін чітко визначив всі завдання, які ставить перед собою наша область в цій сфері. Про це повідомив під час четвертого засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво» начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко. Він представив до уваги присутніх стислий аналіз зовнішньоекономічної діяльності Харківської області.

«Наша область проводить велику ефективну роботу щодо міжрегіонального співробітництва з країнами ЄС. Географія з кожним роком розширюється. Тільки в цьому році підписана торгівельна угода з Португалією, в Лісабоні і Порту було проведено презентацію Харківської області і укладено цілу низку контрактів. Також підписано торгівельно-економічну угоду із Словенською республікою», – зазначив Анатолій Педешко.

За його словами, на сьогоднішній день товарообіг з країнами ЄС з січня по вересень поточного року становить 532 млн. долл. США. На першому місці Федеративна республіка Німеччина – 100 млн. долл. США, на другому місці Польська народна республіка – 82 млн. долл. США, на третьому Чехія – 34 млн. долл. США.

«Що стосується залучення іноземних інвестицій, Харківська область посідає за цим показником третє місце в державі і загальна кількість інвестицій за 10 років становить 2 млрд. 532 млн. долл. США. Ці інвестиції працюють зокрема в банківській сфері, будівництві і агропромисловому секторі – тобто ці гроші реально працюють в економіці нашого регіону», – підкреслив начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків.

Теги