Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році соціальні виплати будуть збільшені, а механізм їх формування – переглянутий

У 2012 році соціальні виплати будуть збільшені, а механізм їх формування – переглянутий

Уряд має намір по всіх соціальних виплатах забезпечити істотне зростання, яке в два рази буде перевищувати зростання інфляції і цін. Про це сьогодні під час брифінгу в рамках XI Міжнародного економічного форуму повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр праці та соціальної політики Сергій Тігіпко. «У бюджеті 2012 року ми плануємо практично по всіх соціальних виплатах забезпечити зростання, яке в два рази буде перевищувати зростання інфляції і цін», – зазначив він.

Також буде переглянутий механізм нарахування пільг. За словами віце-прем'єр-міністра, в даний час склалася ситуація, коли пільги дають усім, не враховуючи дохід сім'ї, і бідним сім'ям потрапляє лише невисокий відсоток коштів. 

«Я вважаю, що потрібен підхід здорового глузду, тому що з тих пільг, які фінансуються сьогодні з бюджету, всього 23% потрапляють бідним сім'ям. Про що ми говоримо? Якщо є чорнобильські пільги, то ми їх переносимо на оплату комунальних послуг. Не може багата людина отримувати ці пільги. У нас просто не вистачає ресурсів, щоб підтримати бідних. Ми повинні швидко і ефективно оцінювати фінансовий стан і спрямовувати пільги бідним українцям, перш за все. Це те, чим ми будемо найближчим часом займатися», – додав віце-прем'єр Тігіпко.