Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Земельна реформа дасть новий потужний поштовх для розвитку сільського господарства. Віталій Алексейчук

Земельна реформа дасть новий потужний поштовх для розвитку сільського господарства. Віталій Алексейчук

Сьогодні в місті Лозова під керівництвом заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука відбувся виїзний кущовий семінар, присвячений роз'ясненню земельної реформи та законопроекту «Про ринок земель», а також державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. Крім цього в Лозовій був проведений круглий стіл «Впровадження ринку земель сільськогосподарського призначення - потужний імпульс для розвитку вітчизняної економіки та збереження українського села, впровадження автоматизованої системи державного земельного кадастру - рішучий крок до завершення земельної реформи в країні». У заходах взяли участь представники ГУ Держкомзему у Харківській області, управління державного земельного кадастру, а також голови районних адміністрацій та рад, сільські, селищні, міські голови, учасники громадських організацій та землевласники Зачепилівського, Кегичівського, Красноградського, Первомайського, Лозівського, Сахновщинського районів та міст Первомайський та Лозова.

Як відзначив в ході засідання Віталій Алексейчук, реалізація земельної реформи прискорить розвиток сільського господарства України в цілому та Харківщини зокрема.

«Проведення цієї реформи дуже важливо для аграріїв, адже вона дасть новий потужний поштовх для розвитку сільського господарства. Важливо, щоб люди прийняли ці зміни з розумінням, і тому потрібно донести всю інформацію до громадськості. Цієї реформи не варто боятися. У нас зараз дуже багато сільгосппідприємств, фермерських господарств, які демонструють гарні результати роботи, і з прийняттям реформи, я впевнений, ці результати будуть ще кращими». - підкреслив заступник керівника області.

Також Віталій Алексейчук нагадав учасникам семінару та круглого столу про те, що голова ХОДА поставив завдання агропідприємствам до 1 листопада повністю розрахуватися за оренду земельних і майнових паїв.

«Якщо ви хочете, щоб люди і після реформи здавали вам землю в оренду, необхідно вчасно розраховуватися за неї і зараз», - підкреслив він.