Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вища освіта нашого регіону традиційно найсильніша у країні. Михайло Добкін

Вища освіта нашого регіону традиційно найсильніша у країні. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському національному технічному університеті будівництва та архітектури відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів Харківської області III-IV рівнів акредитації. У ньому взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступник голови ХОДА Євген Савін.

Михайло Добкін привітав учасників засідання та зазначив, що вища освіта нашого регіону традиційно найсильніша у країні. «Перед гостями різного рівня ми завжди підкреслюємо, що Харків - молоде місто, і це завдяки студентам, які навчаються і проживають у нас. Крім того, ми завжди говоримо про те, що наше головне багатство це людський ресурс та наявність вискоковаліфікованих трудових ресурсів, готових вирішувати будь-які завдання», - підкреслив Михайло Добкін.

В ході засідання голова Ради ректорів, ректор Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров відзначив, що в багатьох середніх школах області спостерігається незадовільний рівень підготовки учнів з фізико-математичних і природничих наук.

«Вузи це дуже добре відчувають. Все більше абітурієнтів та студентів доводитися доучувати і переучувати. Тому, ми хочемо виступити з ініціативою укласти договір з головним управлінням освіти і науки ХОДА, яким закріпити за університетами, здатними надати допомогу саме в цьому напрямку, те чи інше місто обласного значення з прилеглими населеними пунктами, навчати школярів і допомагати вчителям готувати їх до вступу в вузи», - підкреслив Віль Бакіров.