Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківським профтехучилищам необхідна реклама. Євген Савін

Харківським профтехучилищам необхідна реклама. Євген Савін

«На Харківщині існує гостра проблема незаповненості студентами профтехучилищ області. Мене дуже хвилює ця проблема. Найголовніше, що вона полягає не тільки в тому, що діти прагнуть здобути освіту у вищій школі, а й у недостатній реклами цих навчальних закладів», - підкреслив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін.  

Він зазначив, що в Харківському регіоні 54 професійних технічних училища, заповненість яких залишає бажати кращого. «Керівництво цих училищ нічого не робить, щоб прорекламувати їх, донести до громадськості важливість професійної технічної освіти. Я вважаю, що необхідно розмовляти з абітурієнтами та їх батьками, потрібно пропагувати робочі спеціальності, потрібно показувати вигоду та інтерес до цих спеціальностей. На жаль, ситуація співвідношення випускників вищих навчальних закладів до випускників профтехучилищ в нашій країні не на користь ПТУ», - зазначив Євген Савін. 

Також він повідомив, що сьогодні йде активна робота з керівниками профтехучилищ. «Нам необхідна якісна освіта на професійному рівні за робочими спеціальностями», - підкреслив він. 

Теги