Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область відновила свої позиції в рейтингу регіонів щодо обсягів виробництва зерна

Харківська область відновила свої позиції в рейтингу регіонів щодо обсягів виробництва зерна

Як зазначив в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в поточному році вдалося відновити позиції області в рейтингу регіонів щодо обсягів виробництва зерна.  «Згідно оперативної інформації Міністерства аграрної політики та продовольства України Харківська область посіла у поточному році 4 місце по валовому збору ранніх зернових і зернобобових культур (після Одеської, Вінницької і Херсонської областей) і 3 місце по виробництву пшениці (після Вінницької і Херсонської областей), - повідомив Віталій Володимирович.  

- В числі лідерів область у поточному році і за показником урожайності ранніх зернових культур. Якщо в середньому по Україні з урожаю 2011 року отримано, за попередніми даними, по 30,5 ц ранніх зернових з 1 гектара, то по Харківській області цей показник склав 32,7 центнерів (8 місце серед областей України). В тому числі по урожайності озимої і ярої пшениці (36,7 ц/га) область на 6 місці».

Також Віталій Алексейчук зазначив, що при зростанні попиту населення на хліб, вироблений з використанням борошна житнього, область тепер має можливість щонайменше на 30% скоротити обсяги завезення продовольчого зерна жита з інших регіонів: «Якщо у минулі роки хлібопекарські підприємства області при річній потребі 52,5 тис. тонн щорічно завозили його до 50 тис. тонн, то на 2011-2012 маркетинговий рік потреба щодо його придбання за межами Харківщини складає не більше 35 тис. тонн».