Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін передав місту Харкову унікальну колекцію пам'ятних медалей

Михайло Добкін передав місту Харкову унікальну колекцію пам'ятних медалей

Сьогодні в художньому музеї голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав місту Харкову унікальну колекцію пам'ятних медалей і символічно вручив Харківському міському голові Геннадію Кернесу буклет із зображенням експонатів колекції.  «Збирати ці медалі я почав дуже давно, і настав час, щоб вони, вже будучи зібрані в одній колекції, знайшли своє головне місце в стінах Харківської міської ради», - підкреслив губернатор.

В даний час колекція пам'ятних медалей разом з картинами харківського художника Івана Іванова експонується в художньому музеї в рамках виставки, присвяченої Дню визволення Харкова від фашистських загарбників.

«Тут на 6 великих стендах зібрані пам'ятні медалі та знаки, виготовлені з нагоди різних подій, і єдине, що їх об'єднує - це наше рідне місто Харків. На цих медалях відображені пам'ятні дати різних підприємств, організацій і районів. Також медалями представлені пам'ятні дати, пов'язані з народженням наших великих земляків», - зазначив Михайло Добкін.

Геннадій Кернес подякував голові облдержадміністрації за подаровану колекцію і повідомив, що вона буде зберігатися в будівлі Харківської міської ради.

«Для мене дуже почесно, що губернатор Харківської області Михайло Добкін вирішив свою особисту колекцію подарувати місту, - зазначив мер. - Я думаю, що до цієї колекції всі наступні покоління харків'ян будуть додавати ті пам'ятні медалі, які будуть відображати те, що є в Харкові сучасного. Ця колекція буде зберігатися в мерії».

Колекція пам'ятних медалей відображає історію заводів, вузів і організацій міста Харкова, значущі дати районів міста та області, спортивні досягнення харків'ян. Вона охоплює період від повоєнних років до нашого часу.