Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов провів робочу зустріч з головою компаній «Shell» в Україні паном Патріком Ван Дале

Юрій Сапронов провів робочу зустріч з головою компаній «Shell» в Україні паном Патріком Ван Дале

11 серпня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з главою компаній «Shell» в Україні паном Патріком Ван Дале в рамках спільної робочої групи Харківської облдержадміністрації та компанії «Shell». На зустрічі також був присутній голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування Сергій Овчаренко.   

Як повідомив в ході зустрічі Юрій Сапронов, з часу попередньої зустрічі облдержадміністрація вивчила документацію по Юзівському газовому родовищу.

«Ми будемо підтримувати винесення питання про використання Юзівського родовища за угодами про розподіл продукції для пошуку і видобутку газу з щільних порід на сесію Харківської обласної ради, яка відбудеться 18 серпня. У нас попереду велика спільна робота, інвестиції «Shell», заявлені під проект на Юзівській площі в розмірі 1-1,5 млрд. дол, дадуть значний поштовх економіці регіону і будуть прикладом для багатьох іноземних компаній, які починають свій бізнес у Харківській області. Для регіону «Shell» - це стратегічний партнер!», - заявив віце-губернатор. 

Сергій Овчаренко в свою чергу зазначив, що 12 серпня дане питання буде розглядатися на засіданні постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування. 

«Головна мета нашого приїзду - дізнатися, на якому етапі перебуває питання про виділення в розробку Юзівської площі . Зараз ми почули від вас гарні новини. Якщо дане питання буде вирішено на сесії позитивно, це стане сигналом для світової спільноти, що Україна готова до нових інвестицій та робить конкретні кроки в цьому напрямку», - сказав пан Патрік Ван Дале. 

Він також нагадав про готовність компанії «Shell» підтримувати соціальні проекти в регіоні. Юрій Сапронов запропонував у якості першого соціального проекту для компанії будівництво критих спортивних комплексів в районах, які відносяться до Юзівського родовища - в Ізюмському, Барвінківському і Балаклійському.