Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 3 районах області буде реалізований проект з будівництва модульних котелень для теплопостачання бюджетних організацій

У 3 районах області буде реалізований проект з будівництва модульних котелень для теплопостачання бюджетних організацій

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів переговори з представниками «Єврогазбанку». Досягнуто домовленість про те, що їх дочірнє підприємство, яке займається питаннями розвитку енергетики, встановить в 3 районах області модульні котельні, що працюють на альтернативному паливі - трісках, пелетах і т.д. Проект буде реалізований за рахунок коштів «Єврогазбанку». Завдання райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування - оплачувати спожиту теплоенергію, вартість якої буде нижча за ту, яку виробляє в газових котелень.

За словами Валентина Дулуба, раніше проект передбачалося реалізувати в 1 районі області, але в ході переговорів була досягнута домовленість про його реалізацію в 3 районах: Лозівському, Дворічанському та Вовчанському. Котельні будуть опалювати школи, дитячі сади, палаци культури, сільські клуби, медичні та інші установи.

«Попередні розрахунки показують, що тільки один Лозівський район за рахунок установки таких котелень заощадить 1,5 млн.грн. за опалювальний сезон. Цілком можливо, що економія буде більшою», - підкреслив Валентин Дулуб.