Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні паном Вольфом Дітріхом Хаймом

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні паном Вольфом Дітріхом Хаймом

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні паном Вольфом Дітріхом Хаймом. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю і Республікою Австрія. Як повідомив Юрій Сапронов, за п'ять місяців поточного року зовнішньоекономічний торговий оборот Харківської області з Австрією збільшився на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року, що є добрим знаком у розвитку двостороннього співробітництва.

«На сьогодні в регіоні працює 10 підприємств з австрійськими інвестиціями. Хочу зазначити, що Харківщина позитивно оцінює досвід Австрії щодо залучення прямих іноземних інвестицій, коли за 10 років ви на порядок змогли збільшити приплив інвестицій в країну. Україна зараз йде цим же шляхом», - зазначив він.

Юрій Сапронов також акцентував, що надзвичайно важливим для регіону є відновлення роботи почесного консульства Республіки Австрія в Харкові і посилення співпраці між харківськими та австрійськими підприємствами, які працюють в сферах нанотехнологій, кріотехнологій, IT-технологій і глибокої переробки сільськогосподарської продукції.

Як розповів пан Вольф Дітріх Хайм, крім озвучених віце-губернатором сфер співробітництва Харківщини та Австрії, республіка також зацікавлена ​​у розвитку та інших напрямків, наприклад, машинобудування.

«Австрія є лідером світового ринку з виробництва машин для переробки сільськогосподарської продукції. У напрямку переробки продукції сільського господарства більш динамічними наші відносини може також зробити налагодження Харківською областю зв'язків з Віденським університетом культури землеробства», - підкреслив пан Посол.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Юрій Сапронов передав пану Вольфу Дітріху Хайму запрошення для австрійських бізнесменів взяти участь у ІІІ Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції.Харківські ініціативи», який відбудеться в Харкові 30 вересня і офіційним партнером якого буде всесвітньо відома компанія «PricewaterhouseCoopers».