Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якщо держава не в змозі управляти підприємством, то необхідно знайти іншу, навіть приватну, структуру. Володимир Бабаєв

Якщо держава не в змозі управляти підприємством, то необхідно знайти іншу, навіть приватну, структуру. Володимир Бабаєв

Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв висловив своє ставлення до можливості виключення ряду державних підприємств із списку об'єктів, що не підлягають приватизації. "Якщо держава не в змозі управляти підприємством, то необхідно знайти іншу структуру, інвестора, наприклад. Для мене не проблема, якщо приватна структура буде займатися підприємством.

Приклади успішних приватників - "УПЕК" або завод "Світло шахтаря". Головне, щоб у цієї структури-інвестора були плани щодо розвитку підприємства, щодо вдосконалення технології, поліпшення якості продукції, щоб не постраждала область і країна в цілому ", - зазначив Володимир Миколайович.

У такому ключі розглядається можливість переформатування авіаційного виробництва області.

«Авіаційна галузь України в таких умовах глобальної кризи та глобальної переорієнтації виробництва не в змозі вижити самостійно. Для цього потрібна або жорстка державна підтримка, або злиття з якимись міцними авіаційними підприємствами.

Сьогодні в державі розроблена така концепція (злиття), вона проходить узгодження у відповідних міністерствах Україні. Якщо ця програма буде затверджена Кабміном, ми дізнаємося подальше майбутнє нашого не тільки авіаційного заводу, а й «ФЕДу», і тих підприємств, які задіяні сьогодні в авіаційній промисловості », - резюмував перший заступник губернатора.