Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тривають роботи з реконструкції окружної дороги

Тривають роботи з реконструкції окружної дороги

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що тривають роботи з реконструкції кільцевої дороги. Зокрема, в даний час на окружній виконується нарізка поперечних технологічних тріщин і закладення їх спеціальною мастикою. Застосовується німецька технологія, за якою двом шарам асфальту дають можливість відлежатися, пережити зиму, а потім під впливом температури покриття виявляє слабкі місця - бетонні плити основи «грають» і на асфальті з'являються деформаційні тріщини. У цих місцях робиться розшивання швів і закладається мастика німецького виробництва, яка служить буфером між шарами асфальту. За словами Валентина Дулуба, така технологія дозволить уникнути виникнення пошкоджень на окружній дорозі і домогтися того, щоб надалі дорога ремонтів не потребувала.

Заступник губернатора повідомив, що за європейськими стандартами узбіччя дороги повинні мати покриття, але в минулому році ці роботи не вдалося завершити через погодні умови. В даний час з узбіч окружної дороги видаляється верхній шар грунту, а потім укладається щебінь і перероблений старий асфальт, який був знятий з окружної на початку її реконструкції. 

Також до 1 вересня планується завершити нанесення на дорозі нової особливо міцної пластикової розмітки, триває встановлення бар'єрного огородження та ремонт мостів - ті роботи, які були включені в план реконструкції та враховані у фінансуванні - і встановлення зовнішнього електричного освітлення на 15 транспортних розв'язках окружної.