Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація посилить контроль за безпекою на водних об'єктах

Харківська облдержадміністрація посилить контроль за безпекою на водних об'єктах

У ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав доручення створити Штаб з усунення недоліків на водних об'єктах у містах і районах Харківської області. Основне завдання штабу - запобігання нещасним випадкам на водних об'єктах. Очолить штаб перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.  

Причиною такого рішення губернатора стала низка недоліків у роботі райдержадміністрацій щодо забезпечення безпеки відпочиваючих на водних об'єктах області. Зокрема, в області укладено менше 60% договорів з орендарями водойм, що включають пункт щодо забезпечення безпеки для відпочиваючих. За словами губернатора, менше половини договорів укладено в Зачепилівському, Золочівському, Валківському, Кегичівському та Зміївському районах. Також не в усіх районах визначені місця організованого відпочинку людей на воді. 
Михайло Добкін закликав керівників райдержадміністрацій більш відповідально поставитися до підготовки місць відпочинку і додав, що ситуація з безпекою на водних об'єктах буде відслідковуватися на майбутніх колегіях в порядку контролю.