Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми будемо прагнути досягти рівня Великобританії в забезпеченні безпеки масових заходів. Василь Хома

Ми будемо прагнути досягти рівня Великобританії в забезпеченні безпеки масових заходів. Василь Хома

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови облдержадміністрацій – керівник апарату ХОДА Василь Хома розповів про свій робочий візит до Лондона наприкінці квітня. Він відзначив, що як Україна готується до проведення Євро-2012, так Великобританія готується приймати XXX Олімпійські ігри, що дає змогу скористатися досвідом, зокрема, в забезпеченні безпеки великомасштабних спортивних заходів. «У англійців дуже багато інформації, котрою вони готові поділитися», - відзначив заступник голови ХОДА.

За його словами, протягом року тільки в Лондоні проводиться 300-350 великих заходів: футбольні матчі, мітинги, свята і т.д. У Великобританії відпрацьована скрупульозна система роботи на упередження, починаючи з найменших дрібниць. Основний їх принцип – попередити якийсь акт. Робота з забезпечення правопорядку будується у 3 етапи: керівник, котрий відповідає за захід – це стратегічна ланка, тактична ланка та безпосередні виконавці.

Василь Хома повідомив, що у Великобританії дуже потужну історію має налагодження відносин з фанатами. Розроблена жорстка схема боротьби з фанами. В поліції створено спеціальний підрозділ, який займається тільки ними. Всі фанати стоять на обліку, та їм заборонено відвідувати матчі як в країні, так і поза нею.

Окрім системи безпеки в цілому, в Лондоні забезпечена безпека окремих олімпійських об’єктів. «Ми відвідали олімпійське село, що будується. Його починали будувати з налагодження системи безпеки. В’їхати на цю територію можливо лише через спеціальні пропускні пункти. Вся територія обнесена спеціальним парканом, на якому через кожні 5 метрів встановлені камери. Режим пропуску як візуальний, так і документальний, і дактилоскопічний», - підкреслив Василь Хома.

Заступник голови облдержадміністрації відзначив якісний рівень підготовки масових заходів у Лондоні, та повідомив, що Харківщина буде прагнути досягти такого рівня.

Теги