Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На території Харківської області побудовано 57 водосховищ і 2538 ставків

На території Харківської області побудовано 57 водосховищ і 2538 ставків

Як відзначив в ході селекторної наради заступник начальника Харківського обласного виробничого управління меліорації і водного господарства Віктор Бойко, на території Харківського регіону з метою забезпечення водою жителів області побудовано 57 водосховищ загальною площею 32,8 тис. га і 2538 ставків загальною площею водного дзеркала 13,2 тис. га.

«Станом на 01.01.2011 року в оренду передано 865 ставків. З них з Облводгоспом погоджено 425 договорів оренди, що складає лише 49% від загальної кількості наданих в оренду ставків», - зазначив він.

За його словами, краще за все ця робота проведена в Богодухівському, Валківському, Дергачівському, Зміївському, Золочівському, Лозівському, Нововодолазькому районах.  «Недостатньо ведеться робота в Борівському, Дворічанському, Кегичівському, Коломацького, Первомайському, Сахновщинському районах.В результаті реформування сільськогосподарських підприємств більша кількість водойм, які були на балансі колгоспів і радгоспів, залишилися безгоспними», - повідомив Віктор Бойко.ё