Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прапор Перемоги - кольору пролитої крові на полях битв, і він має право бути піднятим 9 Травня. Михайло Добкін

Прапор Перемоги - кольору пролитої крові на полях битв, і він має право бути піднятим 9 Травня. Михайло Добкін

Як зазначив в інтерв'ю УНІАН голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, якби Прапор Перемоги не асоціювався з прапором СРСР, в країні не було б суперечок з приводу ухваленого Верховною Радою, але ще не підписаного Президентом, закону про те, що 9 травня поруч з державними прапорами повинні бути вивішені і Прапори Перемоги. «Це Прапор, який вів за собою в бій мільйони солдатів, Прапор, який ціною власного життя намагалися зберегти, щоб не була розформована частина або дивізія. Це Прапор кольору пролитої крові на полях битв, і він має право бути піднятим 9 Травня і нагадувати нам, яке значення цей стяг мав для безлічі людей, які чекали, коли він замінить ненависний фашистський прапор зі свастикою», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, перемога у Великій Вітчизняній війні повинна стати тим генетичним кодом, який через багато поколінь буде об'єднувати наш народ.

«Я абсолютно не вірю тим, хто говорить, що на заході, сході і в інших частинах України різне сприйняття тих подій. Люди відчувають однакову повагу, шанування і величезну подяку тим, хто ціною свого життя і свого здоров'я, звільнили Україну від фашистського ярма. А слова про нібито різне сприйняття подій воєнних років лунають з вуст політиків, які навряд чи виражають реальну точку зору власного народу.

Упевнений, не за горами той час, коли нам, політикам, доведеться всім разом змінити своє ставлення до всіх цих подій і знайти єдине рішення або дати єдину оцінку Великій Вітчизняній, щоб не ображати нічиїх почуттів у свято 9 Травня», - зазначив Михайло Добкін.