Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За несанкціоновані звалища в Харківській області стягнуто 48 тис. 76 грн. штрафів

За несанкціоновані звалища в Харківській області стягнуто 48 тис. 76 грн. штрафів

У результаті рейдових перевірок, проведених Держекоінспекцією в Харківській області, станом на 26 квітня до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 93 людини на загальну суму 48 тис. 76 грн., з них 16 голів органів місцевого самоврядування, 19 керівників підприємств, 58 громадян та представників підприємств та організацій. Про це повідомив в ході наради, присвяченої проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

За його словами, за несанкціоноване розміщення відходів на відкритій землі, що призвело до забруднення землі, Інспекцією розраховано 7 збитків на загальну суму понад 28 мільйонів гривень. Із них по 4 матеріали передано до органів прокуратури для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

 Інспекцією протягом тижня було проведено декілька рейдів, за результатами яких також було підготовано документи для притягнення винних до адміністративної відповідальності.