Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області різниця в тарифах між окремими населеними пунктами дуже велика. Валентин Дулуб

У Харківській області різниця в тарифах між окремими населеними пунктами дуже велика. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні в ході засідання круглого столу з впровадження єдиних тарифів на послуги ЖКГ заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області тарифи на житлово-комунальні послуги значно відрізняються в різних населених пунктах.

«Якщо по областях України тарифи розрізняються в 2-4 рази, то по окремим населеним пунктам Харківської області різниця набагато більша. Так, відхилення тарифів на тепло становить 3,5 рази, по воді - 11 разів, стоки - 39 разів. Для довідки: на території області діють тарифи на послуги теплопостачання від 261,7 за 1 Гкал до 930,04 грн, на послуги водопостачання - від 1,22 грн до 13,8 грн за кубічний метр води, водовідведення коштує від 0,46 грн за кубічний метр до 17,88 грн, утримання будинків та прибудинкових територій - від 0,37 грн до 3,5 грн за один кв.м. площі. Тобто, в Харківській області різниця в тарифах між окремими населеними пунктами дуже велика», - повідомив заступник голови області.

У той же час Валентин Дулуб підкреслив, що в порівнянні з іншими регіонами України на Харківщині показники тарифів на послуги ЖКГ знаходяться на середньому рівні.

«По обласним центрам України розмір тарифів варіюється. Зокрема, на послуги теплопостачання - від 206,38 гривень за 1 Гкал у Хмельницькій області до 439,78 гривень в Ужгороді, при цьому Харків платить 304 гривні. За послуги водопостачання Вінниця платить 1,56 грн за кубічний метр води, 4,63 грн платять Чернівці, а Харків - 2,268 грн. Те ж саме стосується і послуг водовідведення - від 0,76 грн в Сімферополі до 3,18 грн в Херсоні, тоді як у Харкові тариф становить 1,032 грн. За утримання прибудинкових територій у нас найнижчий тариф - 0,111 грн за один квадратний метр площі, тоді як у Черкасах за це платять 3,33 грн», - зазначив він.