Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація з фінансуванням районних комунальних ЗМІ поліпшилась

Ситуація з фінансуванням районних комунальних ЗМІ поліпшилась

В 2011 році в Харківській області значно поліпшилася ситуація з фінансовою підтримкою офіційних друкованих органів райдержадміністрацій та райрад. Про це повідомила сьогодні під час селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, засновники та співзасновники видань, виходячи з місцевих можливостей, передбачили кошти на підтримку районних газет та висвітлення своєї діяльності на їх шпальтах. 

«Це різні суми. Інколи вони відрізняються в рази. Так, річна фінансова підтримка районної газети «Вісті Дергачівщини» складає 375 тис. грн., газети «Вісті Красноградщини» - 185 тис. грн., «Трибуна трудящих» Харківського району - 155 тис. грн., газети «Вісті Водолажчини» - 126,8 тис. грн., газети «Вісті Зміївщини» - 120 тис. грн.. Решта районок фінансується у розрізі від 35 тисяч до 100 тис. грн.», - заявила Вікторія Маренич. Вона зазначила, що замалою виглядає сума, виділена органами влади Первомайського району на підтримку своєї газети «Знамя труда» – 10 тис. грн.

Також начальник управління повідомила, що 4 районні газети – «Маяк» Богодухівського району, «Перемога» Зачепилівського району, «Нове життя» Близнюківського району та «Зоря» Золочівського району залишилися у нинішньому році без фінансової підтримки. За її словами, у березні поточного року бюджетна комісія Близнюківської райради підтримала рішення про виділення районній газеті «Нове життя» у першому півріччі 30 тис. грн., але сесія районної ради це рішення не підтримала. «Можливо, районна газета не потрібна. Хоча вона в багатьох районах є чи не єдиним джерелом інформації про діяльність місцевих органів влади», - підкреслила Маренич.