Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область забезпечена насінням гречки на 104%. Віталій Алексейчук

Харківська область забезпечена насінням гречки на 104%. Віталій Алексейчук

«Ми плануємо засіяти гречкою в 2011 році 24 тисячі гектарів, - зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. - Якщо в минулому році ми отримали врожай 8,6 тисячі тонн, то в цьому році плануємо отримати 24 тисячі тонн гречки. Я думаю, що це питання на сьогодні вже знято. Харківській області не потрібна китайська гречка, бо в нас достатньо своєї. Нам буде достатньо її до наступного врожаю». 

За словами начальника відділу переробної та харчової промисловості, роботи з державними підприємствами, фермерськими та індивідуальними особистими господарствами Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олександра Лагутіна, гречки в Харківському регіоні удосталь. «Нещодавно ми провели перевірку по харківських магазинах разом з представниками ЗМІ та переконалися, що гречки в магазинах удосталь. Харківська область відправила Київській області близько 1000 тонн цієї крупи, - зазначив він. - Після підписання меморандуму ми з виробниками знайшли спільну мову в питанні, скільки має коштувати гречка. Після цього ви побачили всю гречку на прилавках і ринках нашого міста». 

За думкою Віталія Алексейчука, гречка повинна коштувати в роздріб не більше 10-12 грн. «На сьогоднішній день насінням гречки Харківська область забезпечена на 104%. 70% господарств регіону мають своє насіння, - підкреслив він. - В Харківській області достатньо насіння для всього регіону. Тому ціна на гречку повинна бути не більш 12 грн. за кг».