Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершено прийом заявок на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Завершено прийом заявок на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції,присвяченій підготовці до проведення конкурсної програми III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» начальник управління у справах преси та інформації - співголова оргкомітету кінофестивалю «Харківський бузок» Вікторія Маренич,прийом заявок на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» завершено. «Вже сьогодні я можу вам сказати, що у кінофестивалі виявили бажання брати участь понад 100 режисерів з 6 країн світу. На сьогоднішній день оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень» представлено 111 робіт, але ми очікуємо ще 10 фільмів від студентів і випускників ВДІКу, які сьогодні-завтра повинні до нас надійти», - зазначила Вікторія Маренич.  

За її словами,в цьому році конкурсна програма буде проводиться в 9 номінаціях: кращий ігровий фільм; кращий документальний фільм; кращий анімаційний фільм; краща режисерська робота; кращий сценарій; краща операторська робота; приз глядацький симпатій; приз журналістських симпатій і Гран-прі.

«Цього року ми ввели грошові призи переможцям у номінаціях кінофестивалю. Лауреат прийми Гран-прі отримає грошовий приз у розмірі 5 000 доларів США, лауреати номінацій кращий ігровий, документальний, анімаційний фільм і краща режисерська, операторська та сценарна робота отримають грошові призи в розмірі 1 000 доларів США. Лауреати премій глядацька і журналістська симпатії отримають призи у розмірі 500 доларів США», - повідомила Вікторія Маренич.