Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нехай переможе найсильніший!

Нехай переможе найсильніший!

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес взяли участь в урочистому відкритті Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини». Захід відкрили 630 юних олімпійців з 42 районів міста і області. На церемонії в Палаці Спорту були присутні депутати міста та області, видатні спортсмени-харків'яни і більше 3 000 юних глядачів. Малі Олімпійські ігри проходять у Харкові вже третій рік поспіль, і вперше - у Харківській області.

«Попередні два роки показали, наскільки високий інтерес до змагань у дітей та педагогів, а також у батьків, - зазначив Михайло Добкін.- Упевнений, що Малі Олімпійський ігри стануть нашою візитною карткою Харківської області. Сподіваюся, що вони дадуть нашій країні багато висококласних спортсменів, які будуть відстоювати честь нашої держави на всіх змаганнях та чемпіонатах Європи та світу і на Олімпійських іграх».
Завершено перший (шкільний) етап змагань, у якому взяли участь 42 366 школярів 3-8 класів, або 43,7% від загальної кількості учнів 1-11 класів. Другий (районний) етап змагань почався 10 січня і триватиме до 31 березня 2011 року. У ньому беруть участь майже 90 000 юних олімпійців. Фінальна частина міських змагань відбудеться в кінці квітня, а обласних - наприкінці травня 2011 року.
Нагородження переможців та призерів малих олімпійських ігор «Діти Харківщини» відбудеться в День захисту дітей на площі Свободи.