Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держава змінила філософію взаємовідносин з учасниками сільськогосподарського ринку. Михайло Добкін

Держава змінила філософію взаємовідносин з учасниками сільськогосподарського ринку. Михайло Добкін

Філософія взаємовідносин держави з учасниками сільськогосподарського ринку змінилася: від дотацій держава переходить до політики стимулювання. Таку думку в ході програми "Зворотний звязок" обласного державного радіо висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

За його словами, раніше незалежно від результатів роботи, сільгоспвиробники претендували на дотації. «Я виростив цукрові буряки - дайте мені дотацію. Я виробив сільгосппродукцію - дайте мені дотацію. Я закупив паливо - дайте мені дотацію. Такий підхід дає нульовий ефект. Скільки було дотацій за історію нашої держави: колись були багатомільярдні дотації, але це ні до чого не привело», - прокоментував Михайло Добкін. 

В даний час підхід інший: держава заохочує розвиток пріоритетних сфер сільського господарства. «Ось сьогодні держава бачить пріоритет: розведення великої рогатої худоби та створення товаро-молочних ферм. Ви створили молочну ферму, ось документи про те, що ви її побудували, ось акт прийняття в експлуатацію, ось документи на закуплене обладнання - отримаєте компенсацію. Це не дотація. Це стимул сьогодні вкладати гроші у тваринництво», - сказав Михайло Добкін.