Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харковская сирень» відбудеться фестиваль «Музика третього напряму»

В рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харковская сирень» відбудеться фестиваль «Музика третього напряму»

В рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться фестиваль «Музика третього напряму». Про це повідомила сьогодні на прес-конференції член оргкомітету фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «В рамках церемонії відкриття кінофестивалю, яка пройде у приміщенні Харківського цирку, відбудеться великий концерт з 2 відділень, які будуть включати в себе музику Ісаака і Максима Дунаєвських, а також Володимира Дашкевича. Ми дуже сподіваємося, що Максим Дунаєвський зможе власноруч виконати свої блискучі твори в Харкові», - підкреслила Вікторія Маренич.

«Відкриє Фестиваль концерт під назвою «Пора-пора-порадіємо», він буде мати підзаголовок - «Подвійний портрет». У цьому «Подвійному портреті» буде музика з кінофільму «Цирк», яку виконають молоді музиканти, учні консерваторії та Центральної музичної школи.Також прозвучать сюїти Максима Дунаєвського, можливо, фрагменти з його нової опери «Алые паруса», - повідомив Володимир Дашкевич. - І, звичайно ж, харків'яни почують мої твори».

Вікторія Маренич також повідомила, що в рамках музичного фестивалю планується також організувати майстер-класи для студентів і композиторів, які тільки вчаться цьому ремеслу.

Вона також зазначила, що фестиваль музики стане новою традицією кінофестивалю «Харьковская сирень», його новою потужною гілкою, яка зацвіте музикою третього напряму.