Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україну та Росію пов'язує не тільки спільна історія. Всеволод Філіпп

Україну та Росію пов'язує не тільки спільна історія. Всеволод Філіпп

 Як зазначив сьогодні під час брифінгу Генеральний консул РФ у Харкові Всеволод Філіпп, у Росії та Україні не тільки загальна історія, але також духовне та культурне коріння. «У кожної з наших країн свій національний колорит, тому співпраця у галузі культури для нас має дуже важливе значення. Цей напрямок створює сприятливий фон для співпраці в сферах економіки, науки та освіти», - зазначив він.     

Також він підкреслив, що Росію і Україну об'єднують спільні сторінки історії. «За минулий рік Генеральне консульство РФ у Харкові вручило понад 700 бойових і пам'ятних нагород ветеранам ВВВ. Ця робота триває, ми постійно отримуємо з державних архівів Росії бойові нагороди, які з тих чи інших причин не були вручені за часів війни або післявоєнний період, - зазначив він. 

- Ми проводимо цю роботу спільно з Харківською обласною державною адміністрацією. Здійснюється пошук родичів тих, хто був знайдений в архівах, чиї імена зараз відновлюються». За його словами, у Харкові відновлено більше 1000 імен радянських воїнів, загиблих на цій землі.