Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Область отримала сучасний фтизіатричний заклад. Ігор Шурма

Область отримала сучасний фтизіатричний заклад. Ігор Шурма

«Після закінчення капітального ремонту та оснащення приміщень будівлі за адресою вул. Ньютона, 145 КЗОЗ «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» передислоковано із центра міста, з будинку по вул. Чернишевського, 81/83. Таким чином, досягнута основна мета - створення сучасного, провідного фтизіатричного закладу на обласному рівні і забезпечення цивілізованих умов праці для медичних робітників та умов перебування для пацієнтів», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його інформацією, в новий корпус було вкладено 5,5 млн.грн., виділених з обласного бюджету. За ці кошти проведений повний капітальний ремонт всього комплексу структурних підрозділів та допоміжних приміщень будівлі. Зокрема, відремонтована покрівля, встановлені металопластикові віконні та двірні системи, проведений ремонт мереж опалення, водопостачання та водовідведення. Ремонтні роботи тривали протягом 5 міс.

«Враховуючи наявні площі будівлі, із розрахунку 7 кв. м на одне стаціонарне ліжко та для розподілу потоків хворих із дотриманням вимог інфекційного контролю, в цьому корпусі вдалося розташувати 3 відділення загальною потужністю на 130 стаціонарних ліжок для лікування хворих на легеневий та позалегеневий туберкульоз, а також якісно нове хірургічне відділення з операційним блоком та палатами інтенсивної терапії. В корпусі встановлено унікальну вентиляційну систему для очищення, кондиціонування, підігріву, зволоження та знезараження повітря. Хірургічне відділення забезпечене медичним киснем та іншими лікувальними газами із дотриманням усіх вимог техніки безпеки», - зазначив Ігор Шурма.

Операційний блок відновлено за кошти обласного та Державного бюджету на суму 1,6 млн. грн. (придбані багатофункціональні операційні столи, освітлювачі, наркозно-дихальна, моніторуюча та реанімаційна апаратура, хірургічний інструментарій тощо). Для дотримання вимог інфекційного контролю закуплені бактерицидні лампи, стерилізатори, дезінфікуючі засоби на суму 167,2 тис грн. Для поліпшення умов праці медичних працівників та оснащення робочих місць придбано меблі на суму 100 тис. грн. Окрім цього, отримана гуманітарна допомога від обласної організації товариства Червоного Хреста України на суму 272,7 тис грн. (функціональні ліжка, тумби, предмети та засоби малої механізації для обслуговування пацієнтів; білизна та медичний одяг; медичне обладнання).

Ігор Шурма повідомив, що новий корпус Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 розпочне приймати пацієнтів через 10-12 днів. Він також зазначив, що на лікування сюди може потрапити будь-який пацієнт з м.Харкова та області, якщо йому буде виписане відповідне направлення.