Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школа юного кореспондента допоможе старшокласникам більш усвідомлено підійти до вибору професії. Вікторія Маренич

Школа юного кореспондента допоможе старшокласникам більш усвідомлено підійти до вибору професії. Вікторія Маренич

З 1 квітня 2011 року в Харківській області розпочне роботу Школа юного кореспондента, в якій зможуть навчатися азам журналістської майстерності талановиті старшокласники з усього регіону. Як зазначила у ході прес-конференції 31 січня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, на території Україні подібний проект реалізується вперше.

«Ця ідея у нас виникла ще минулого року. Зараз районні газети у себе в редакціях влаштовують невеликі пункти роботи зі старшокласниками. У деяких районах така робота вже ведеться, школярі пишуть в газети, а в деяких районах такого досвіду немає, і ми рекомендуємо їм зайнятися вихованням кадрів.Я кщо є у нас сьогодні можливість допомогти дітям стати більш впевненими у виборі професії, нам треба її використати. Звичайно, це складно, тому що ми перші в Україні, такий проект жодної обладміністрацією ще не реалізовувався», - підкреслила Вікторія Маренич.

За її словами, за 1-2 роки навчання в школі старшокласники зможуть як попрактикуватися в журналістиці, так і отримати необхідні теоретичні знання. Для учнів Школи будуть організовуватися майстер-класи відомих журналістів, а також екскурсії в редакції.

«Ми можемо допомогти реалізуватися в житті дітям, які цікавляться не просто написанням творів, але й намагаються якось висловити свої погляди на життя в журналістських матеріалах. Чим раніше вони почнуть стикатися з азами журналістської майстерності, тим краще. Частина відсіється ще до вступу до університету, тому що діти зрозуміють, що те, що ми бачимо по телебаченню, читаємо в газетах, чуємо по радіо, - це тільки вершина айсберга, під якою дуже багато праці. А інші підійдуть більш усвідомлено до вибору професії і до працевлаштування після закінчення вузу, щоб не було розмивання кадрів», - сказала Вікторія Маренич.