Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 лютого в Харківській області стартує конкурс журналістської майстерності

З 1 лютого в Харківській області стартує конкурс журналістської майстерності

Управління у справах преси та інформації ХОДА оголошує журналістський конкурс, присвячений 20-ій річниці Незалежності України. У рамках конкурсу журналісти Харківщини зможуть позмагатися в 5 номінаціях: кращий телефільм або телепрограма, краща публікація в друкованих ЗМІ, краща радіопередача або радіо сюжет, краща фоторобота або фоторепортаж, краща публікація в інтернет-виданні. Як зазначила у ході прес-конференції 31 січня начальник управління Вікторія Маренич, конкурс покликаний підтримати талановитих журналістів, яких в Харківській області дуже багато.

«Ми знаємо, скільки протягом 20 років незалежності України талановитих, ініціативних, самобутніх журналістів починали працювати у нас в Харкові, а потім отримували звання, нагороди в Києві. Мені хочеться, щоб журналісти, які працюють у нашій області, бачили своє майбутнє саме на Харківщині, і дуже хотілося б, щоб завдяки цьому конкурсу ми всі зрозуміли, що в нашому інформаційному просторі немає бар'єрів, немає тем, які ми не виносимо на обговорення, немає журналіста, перед яким би ми закрили двері», - підкреслила Вікторія Маренич.

На конкурс приймаються журналістські роботи, які були опубліковані або вийшли в ефір в період з 1 лютого по 10 липня 2011 року. 14 липня журі у складі 11 провідних журналістів України та Харківської області розпочнуть свою роботу, а в першій декаді серпня будуть підведені підсумки, і переможці отримають свої нагороди. Переможець у кожній з 5 номінацій отримає 5 тисяч гривень, крім цього в кожній номінації буде присуджена заохочувальна премія у розмірі 500 гривень.

Як повідомила Вікторія Маренич, роботи будуть оцінюватися за кількома критеріями, серед яких основні - це відповідність темі конкурсу, мова оповіді, а також актуальність.

«Всі ми хочемо кожен свій матеріал подати з якоюсь родзинкою, щоб він запам'ятався, щоб про цей матеріал говорили. Дуже хотілося б, щоб всі матеріали, які подаватимуться на конкурс, були з родзинкою: незвичайно побудовані, незвично подана та розкрита тема», - зазначила начальник управління у справах преси та інформації.

За її словами, цілком можливо, що журналістський конкурс в Харківській області отримає продовження.

«Наскільки мені відомо, такого журналістського конкурсу з часу проведення конкурсу «Часопис», який проводить Спілка журналістів України, в нашій області не було. Цей конкурс буде перший, але я впевнена, що не останній», - підкреслила Вікторія Маренич.