Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

І для Харкова, і для всієї Східної України особистість Кушнарьова залишається незамінною

І для Харкова, і для всієї Східної України особистість Кушнарьова залишається незамінною

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з учасниками круглого столу «Євген Кушнарьов: ідейно-політична спадщина і наш час», який проводився в Харкові за ініціативи Фонду підтримки демократичних ініціатив Євгена Кушнарьова і був присвячений 60-річчю з дня народження Євгена Петровича. Цей Фонд заснували нащадки Євгена Петровича – дочка Тетяна Кагановська та син Андрій Кушнарьов. На початку зустрічі Михайло Маркович відзначив, що саме діти Кушнарьова свого часу наполягли, аби всі питання увічнення пам’яті Євгена Петровича визначалися саме сім’єю, і зі свого боку обласна державна адміністрація та обласна рада повністю з цим погодилися: «Ми підтримали мудре рішення родини відсікти всі спроби заробляння на цьому імені якихось дивідендів».

«В мене не вистачає рішучості називати себе другом Євгена Петровича, хоча останній рік перед його трагічною загибеллю ми з ним зблизилися, і він багато чому мене навчив, - зазначив Михайло Маркович. – Впевнений, що в подальшому ми могли би набагато більше співпрацювати з ним і спілкуватися, але нажаль, не судилося».

«Сьогодні без перебільшення можна сказати, що і для Харкова, і для всієї Східної України особистість Кушнарьова залишається незамінною, - висловив своє ставлення директор інституту країн СНД, депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін. – І можна з впевненістю говорити, що сьогоднішнє керівництво Харкова та області є ідейними послідовниками Євгена Петровича».

В свою чергу, радник Президента України Дмитро Видрін зазначив, що він був знайомий з Кушнарьовим впродовж 20 років, і зустрічався з ним, в основному, як з опонентом: «Я вважаю, що саме Євгеній Петрович, створив сучасну новітню школу опонування і заклав багато традицій, які зараз підтримує, зокрема, і Михайло Добкін, оскільки взявши разом з ним участь у теледебатах у якості опонентів, ми після програми стали хорошими товаришами». Також Дмитро Ігнатович згадав вислів Євгена Петровича, що «справжня демократія – це насамперед процедури та інститути». І саме інститут фондів – це основа громадянського суспільства. Створений дітьми Євгена Петровича Фонд підтримки демократичних ініціатив – яскравий приклад такої державної фундації і проект, який, за думкою радника Президента, має бути поширений на всю країну.

Довідково:

В зустрічі брали участь: голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов; заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Євген Савін; Тетяна Кагановська, Андрій Кушнарьов, радник Президента України Дмитро Видрін, директор інституту країн СНД, депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, депутат Держдуми РФ Сергій Марков, директор агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, зам. Голови партії «Сильна Україна» Костянтин Бондаренко, директор агентства РІА «Новости – Украина» Захар Виноградов, професор Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України Володимир Нікітін, директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, завідувач кафедри політології ХНУ ім.Каразіна Олександр Фісун.