Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повага - це єдине, що може об'єднати нашу країну. Михайло Добкін

Повага - це єдине, що може об'єднати нашу країну. Михайло Добкін

Українців поділяють не історія чи географічне розташування місця проживання, а політики, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, єдиним інструментом, який допоможе об'єднати всіх жителів України навколо спільної мети - процвітання своєї держави, може стати лише повага до звичаїв і поглядів один одного.

Про це голова області заявив 21 січня, напередодні Дня Соборності України, у ході суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE» на Першому національному телеканалі.

«Я далекий від думки, що людей в нашій країні роз'єднує історія або географія. Їх роз'єднують політики, які використовують і історію, і самих людей виключно заради своєї кон'юнктурної вигоди. Я нещодавно був у Львові, у мене там дуже багато друзів, і хоча й у нас абсолютно різні ідеологічні погляди, різні погляди на історичні події, ми ніколи не маємо проблем у спілкуванні, тому що ми навчилися поважати думку один одного. Повага - це єдине, що може об'єднати нашу країну», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, щоб зупинити старі суперечки, політикам потрібно навчитися йти на компроміс заради тих людей, які їх обирають, і не намагатися ділити населення країни за політичними поглядами чи історичними переконаннями.

«Рецепт насправді простий. Не можна ділити людей політично, географічно, не можна говорити, що хтось заробляє, а інші - утриманці. Кожна людина в силу своїх можливостей і в силу обставин працює на нашу країну. Ми зобов'язані об'єднатися, зобов'язані піти на компроміс, залишивши політичні та спірні історичні питання. Давайте приберемо ці небезпечні інструменти, нехай про це говорять історики, а ми просто будемо слухати і намагатися вчитися чомусь на прикладі історії. Адже Україна одна, й іншої у нас не буде. Якщо хтось вважає, що можна її розділити на 2 або 4 самостійних держави, то він глибоко помиляється. За цю землю було пролито стільки крові всіх, хто тут живе, що наші нащадки проклянуть нас, якщо ми допустимо від'єднання навіть найменшого села», - підкреслив Михайло Добкін.