Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ухвалено обласний бюджет на 2011 рік

Ухвалено обласний бюджет на 2011 рік

28 грудня в ході пленарного засідання III сесії Харківської обласної ради було ухвалено проект обласного бюджету на 2011 рік. «За» проголосувало 107 депутатів. Протягом найближчих кількох днів повинні бути затверджені бюджети районів та міст Харківської області.

Як повідомила перший заступник начальника Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Галина Пронькіна, всі капітальні витрати і витрати на фінансування основних програм будуть винесені на обговорення пізніше.

Доходи обласного бюджету на 2011 рік складуть 3 млрд. 704 млн гривень, видаткова частина бюджету дорівнює прибутковій. Рівень інфляції, закладений до бюджету, складає 8,9%, подорожчання енергоносіїв передбачається в розмірі 10,49%. Дотація з державного бюджету в 2011 році складе 390 мільйонів гривень, що майже в 2 рази менше, ніж у поточному році.

На охорону здоров'я в 2011 році планується витратити 654 млн гривень, 554 мільйони - на пільги і субсидії, які планується нарахувати 450 тисячам громадян. 100 мільйонів гривень планується витратити на соціальний захист, 75 мільйонів гривень - на культуру, 27 мільйонів гривень - на розвиток спорту. Також у бюджеті закладено поетапне підвищення мінімальної заробітної плати і повністю враховані витрати на оплату енергоносіїв і всі захищені статті.

«Показники обласного бюджету на 2011 рік дуже складні - як дохідна, так і видаткова частина.Тому, приймаючи такий бюджет, обласна адміністрація підготує заходи щодо наповнення доходної частини, а також проведення оптимізації видатків з жорстким контролем щодо цільового використання бюджетних коштів», - сказала Галина Пронькіна.

Також вона зазначила, що в державному бюджеті України на 2011 рік є нерозподілені кошти на соціально-економічний розвиток у розмірі 1млрд. 150 млн. грн., тому бюджет буде переглянутий за результатами першого кварталу та першого півріччя 2011 року.

Теги