Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Озимі в Харківській області знаходяться в хорошому стані. Віталій Алексейчук

Озимі в Харківській області знаходяться в хорошому стані. Віталій Алексейчук

Як повідомив 17 грудня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, наразі посіви озимих у Харківській області знаходяться в хорошому стані, що дозволяє сподіватися на добрий врожай. «Сьогодні прекрасні озимі у нас – я працюю в сільському господарстві більше 40 років, але таких чудових озимих я не бачив. Було зроблено все по технології – своєчасно посіяно, своєчасно оброблено, тому ми сподіваємося на добрий врожай», - сказав він.

Також Віталій Алексейчук зазначив, що незважаючи на складні погодні умови, аграріям Харківської області вдалося зібрати достатню кількість продукції.

«Дехто кричав, що Харків буде без хліба, але ми з хлібом, і в достатній кількості. В таких складних умовах ми виробили більше 480 тисяч тонн хліба на Харківській області при потребі 313 тисяч тонн. І гречки при потребі 5,5 тонн ми заготовили 7 тисяч тонн, і ви бачите, що ціна на неї падає. Що стосовно цукру, то цього року ми цукрового буряку посіяли на 11 тисяч гектарів більше, але через погодні умови не зібрали того врожаю, якого б хотілося. В 2011 році ми плануємо набагато збільшити площі, і держава пішла нам назустріч: вже в наступному році закупівля 1 тонни цукрового буряка буде коштувати 407 гривень, а цього року його купували по 350 гривень. Я думаю, що це добрий стимул для наших сільгоспвиробників.

Звичайно, є питання, над якими треба працювати. Наша задача, задача сільгоспвиробників – виробити стільки сільськогосподарської продукції, щоб її вистачило по нормативам на наших мешканців», - підкреслив заступник голови ХОДА.