Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з офіційною делегацією Турецької Республіки

Юрій Сапронов зустрівся з офіційною делегацією Турецької Республіки

16 грудня заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко зустрілися з офіційною делегацією Турецької Республіки.До складу делегації увійшли віце-губернатор провінції Чорум Хюсейн Ічтен, почесний консул України в місті Ізмір Четін Гюверджін, глава Азіатсько - тихоокеанського департаменту Центру сприяння експорту при Міністерстві зовнішньої торгівлі Турецької Республіки Зекерія Бекташ.

 У ході зустрічі Юрій Сапронов ознайомив представників турецької сторони з економічним, науково-технічним та культурним потенціалом Харківського регіону. Сторони обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю і регіонами Турецької Республіки.

«Для нашого регіону« Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина - Україна 2010 », які в ці дні проходять у Харкові, є значущою подією в галузі зовнішньоекономічної діяльності. Нам дуже цікавий досвід Турецької Республіки в галузі агропромислового комплексу, в області рослинництва, тваринництва, а також досвід в сфері будівництва. Ми радіємо вашим успіхам, і сподіваємося на більш плідну співпрацю », - підкреслив у ході зустрічі Юрій Сапронов.

У свою чергу віце-губернатор провінції Чорум Хюсейн Ічтен висловив упевненість, що теплі відносини між Туреччиною та Україною і надалі будуть міцніти і розвиватися. Турецька сторона виявила інтерес до будівництва доріг в районах Харківської області, спорудження сільськогосподарських переробних підприємств, ферм, а також вони готові поділитися з українськими бізнесменами досвідом ведення готельного бізнесу.

«Напередодні чемпіонату Європи з футболу 2012 року Харкову буде корисний досвід турецьких бізнесменів в системі готельного менеджменту.

Ми спрямовуємо свої зусилля на те, щоб наша зустріч з представниками Турецької Республіки закінчилась реальними діями, конкретними проектами, які допоможуть розвинутися Харківському регіону. За підсумками зустрічі ми складемо план наших подальших дій, спрямованих на зміцнення співробітництва з Турецькою Республікою», - акцентував заступник голови ХОДА.