Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Почесне консульство буде тим містком, який зв'яже чеський бізнес з бізнесом Україні. Михайло Добкін

Почесне консульство буде тим містком, який зв'яже чеський бізнес з бізнесом Україні. Михайло Добкін

Відбувся урочистий прийом з нагоди відкриття Почесного консульства Чеської Республіки у місті Харків. Почесного консула Чеської Республіки у м.Харків Олега Чигринова привітали з цією подією голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов і секретар Харківської міськради Олександр Новак. «Сьогодні Харків вписує ще одну яскраву сторінку в історію своєї міжнародної діяльності в своєму прагненні до справжніх європейських демократичних цінностей. Мені дуже приємно, що саме Харків був вибраний першим містом в Україні, де реалізувалася ідея, і було відкрито Почесне консульство Чеської Республіки. Я хочу привітати з цією знаменною подією, насамперед, Почесного консула Олега Чигринова, з тією високою довірою і тією відповідальністю, яка на Вас лягла. Ви будете тим містком, який зв'яже чеський бізнес з бізнесом України», - сказав у своїй промові Михайло Добкін.  Він вручив у подарунок Олегу Чигринову картину, де зображений вид на центр Харкова.

Олег Чигринов зазначив, що відкриття Почесного консульства в Харкові є результатом великих спільних зусиль і цілеспрямованої роботи багатьох людей, і висловив подяку за допомогу та підтримку Тимчасовому повіреному в справах Посольства Чеської Республіки в Україні Вітезславу Півоньці, Генеральному консулу Чеської Республіки у м.Донецьк Антоніну Мургашу і голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну. 

«Я хотів би висловити свою подяку Харківській обласній державній адміністрації та особисто Михайлу Марковичу Добкіну за його рекомендацію і підтримку моєї кандидатури ним, як Харківським міським головою, так і в якості губернатора Харківської області, - сказав Почесний консул. - Те, що в якості місця для розміщення першого Почесного консульства був обраний Харків, свідчить про велику зацікавленість у розбудові стабільної та сталої співпраці між Чехією та Харківським регіоном, а також про те, що представники Чехії можуть розраховувати на постійну підтримку і конструктивний діалог з боку влади та бізнесу міста Харкова. Робота консульства буде спрямована на те, щоб розвивати цей двосторонній потенціал».